Fylkesmesterskap i futsal

Velkommen til siden for fylkesmesterskapet i futsal for videregående skoler.

Turneringen er i år 26- 27 November og spilles i Bodø Spektrum.
Arrangør er klasse Id3b fra Bodin Vgs.

onsdag 18. november 2015

Reglement for fylkesmesterskapet i futsal

Reglement for fylkesmesterskapet i futsal
Spilleregler

·         Kampene varer 18 min bortsett fra plasseringskampene som varer i 15 min.

·         Alle lag har minst 2 kamper på fredag uansett resultater torsdag.
.
·         Hjemmelaget starter til venstre sett fra tribunen, de starter også med ballen.
·         Bortelaget skifter frakt ved draktlikhet, vester er i hallen.
·         Innbytte SKAL foregå i lagets eget innbytterområde. Det kjøres flyvende innbytter.
·         Utespillere SKAL ha kortbukse/shorts på. Keeper kan bruke langbukse dersom dette er ønskelig.
·         Ved kampstart må hvert lag stille med minimum 3 spillere. Om et lag har mindre enn 3 spillere (inklusiv målvakt), skal kampen avbrytes, laget som stilte får da 3 poeng, og vinner med et resultat på 3-0.
·         Om en utespiller erstatter målvakten, eller målvakten en utespiller, så skal det brukes vest som markerer et skille fra motstanderlaget.
·         Mål kan IKKE gjøres direkte fra avspark.
·         Ved avspark SKAL motspillere være minst 3 meter fra ballen til den er i spill.
·         Om ballen treffer taket, skal spillet gjenopptas med innspark til motstanderlaget fra det nærmeste punktet på sidelinja.
·         Blokkering av skudd er tillatt.
·         Hvis taklingen er til fare for motspiller eller at en spiller må gjøre en nødvendig bevegelse for ikke å bli truffet er å regnes som sklitakling, skal det dømmes indirekte frispark.
·         Ved frispark, innspark, hjørnespark SKAL motspillere være minst 5 meter fra ballen til ballen er i spill og ballen SKAL ligge i ro.
·         Hvis ikke hjørnesparket tas innen 4 sek etter at spilleren som skal ta hjørnesparket har fått ballen og kontroll på den, dømmes det målkast.
·         Tillegg i tid skal gjøres for å kunne fullføre et straffespark, direkte eller indirekte frispark så lenge forseelsen fant sted rett før kampslutt. Dommeren må avvente utfallet av sparket før tiden er ute.
·         Det skal telles synlig 4. sek med en hånd i være ved innspark, corner og hver gang keeper har ballen på egen banehalvdel.
·         Direkte frispark, dommerne teller det inne i seg. Trenger ikke vise dette med hånden i været.
·         Ved det fjerde direkte frisparket tildeles det straffe fra 10m. Alle påfølgende direkte frispark i samme omgang dømmes det 10m. 10 meteren er merket med hvit tape, spillerne må være bak den hvite linjen ved et straffespark. Keeperen kan stå inntil 5 meter fra mållinjen når sparket tas, skal stå i ro. Dommeren gir beskjed til laglederbenken når det er dømt 3 direkte frispark imot, neste er straffe fra 10 meter.
·         Dersom det dømmes ordinær straffe skal straffen tas fra 7 meter.
·         I sluttspill (alt etter gruppespill) dersom det ender likt vil det bli straffekonkurranse. Det vil si først tre straffer, der bare de som er på banen i det kampen blåses av får ta straffer. Etter de tre straffene er tatt, dersom det fortsatt er likt, vil det bli den første som klarer å skåre, uten at motstanderen klarer å skåre som vinner (sudden death). Alle straffene i denne konkurransen skal tas fra 7 meter.
·         Dømmes det direkte frispark mellom egen dødlinje og 10 meteren, er det valgfritt om det tas fra der det dømmes fra eller straffesparket fra 10 meteren. (fra tredje dømte frispark)
·         Når ballen er i spill, selv om den har vært over midten, kan målvakten IKKE berøre ballen igjen før en motspiller har berørt ballen, eller at ballen har vært ute av spill. Gjelder på egen banehalvdel. Husk 4 sekunder.
·         Innspark på egen banehalvdel til keeper er tillatt. Husk 4 sekunder.
·         Innspark kan tas inntil 23 cm bak sidelinjen. Ballen SKAL ligge i ro. Standfoten kan være på eller bak linja, IKKE på banen.
·         6 og 10m må tas innen 4. sek fra når ballen er på plass. Tellingen begynner i det spilleren er klar.
·         Spillerne har bare lov å spille på det laget de er satt opp på. Ved spesielle tilfeller kan dispensasjon gis, men denne må være godkjent av sekretariatet før kampstart.
·         De som kommer på tredje og fjerdeplass spiller en kvalifiseringskamp:
for eksempel...
Nr 3 i gruppe 1 møter nr 4 i gruppe 3.
Nr 3 i gruppe 2 møter nr 4 i gruppe 1.
Nr 3 i gruppe 3 møter nr 4 i gruppe 2.
·         Vinnerne av disse tre kampene går inn i et mellomspill som fungerer som et gruppespill. Alle tre lagene spiller mot hverandre og de to beste ut av de tre går videre til kvartfinalen. De to lagene som går videre fra mellomspillet møter i kvartfinalen de to lagene som gjorde det best i gruppespillet.
Keeperregler
·         Keeper har bare lov til å ha ballen i fire sekunder på egen banehalvdel. Når spillet går videre fra keeper vil man ikke kunne spille tilbake igjen før en av følgende ting har skjedd: En motspiller har hatt ballen (brudd på spill eller at den har vært i kontroll) eller at ballen har vært ute på en eller annen måte (innspark eller corner.). Det skal synlig telles sekunder når keeper har ballen, på samme måte som det skal gjøres under innspark og cornere.
·         Man kan ikke bruke keeperen mer enn én gang i en spillesituasjon. Dette vil da si at uansett hvordan keeperen har vært involvert (startet med målkast, hadde ballen i beina etc.) så vil man ikke kunne involvere keeper igjen før enten: en motspiller har hatt ballen (brudd på spill eller at den har vært i kontroll) eller at ballen har vært ute på en eller annen måte (innspark eller corner.).
·         Målkast dømmes når ballen har vært bak kortlinja etter sist å ha blitt berørt av en motspiller. Målkast kan kastes over midten.
·         Målkast/Målspark –ved redning kan målvakt velge om han vil kaste eller sparke ut ballen. Ballen kan sparkes i mål, men vil ikke bli godkjent hvis den blir kastet direkte i mål.
·         Dersom det blir dømt 10-meter straffe så kan keeperen stå inntil 5 meter fra mållinjen når sparket tas, og skal stå i ro.
·         Keeper er å regne som vanlig utespiller på motstanderens banehalvdel. Men keeper kan IKKE ta med seg ballen inn på egen banehalvdel når de er fra medspiller. Er en motspiller sist på ballen kan han ta den med seg inn på egen banehalvdel, men da gjelder 4 sek regelen.


Fair play skal være nøkkelord for turneringa. Vi håper lagene tar dette med seg, og her har laglederne et stort ansvar. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar